vrijdag 1 juni 2012

Paprika gevuld met couscous en basilicumsaus


Voor de vulling:
• kippenbouillon
• 2 theelepels gemalen komijn
• ca 100 gr couscous
• 1 kopje blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
• handvol gedroogde krenten
• ca 100 gr kop gehakte jonge spinazie
• verkruimelde feta
• extra vergine olijfolie
• zout en versgemalen zwarte peper
• 2 middelgrote rode paprika's
• 1 middelgrote gele paprika
• 1 middelgrote oranje paprika
• Warm water
Voor de saus:
• 1 bosje verse basilicumblaadjes
• bekertje creme fraiche
• 3 eetlepels extra vergine olijfolie
• 1 eetlepel water
• 1 teentje knoflook, grof gehakt
• 2 theelepels vers citroensap
• theelepel suiker
• theelepel zout, plus extra, indien nodig
• theelepel vers gemalen zwarte peper, plus extra, indien nodig

Plaats een ovenrek in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Begin met de vulling: doe de couscous in een schaal. Breng wat kippenbouillon aan de kook, overgiet de couscous totdat ze net onder staan, dek de pan af en laat de couscous al het vocht opnemen. Dit duurt ca 5 a 6 minuten. Roer de couscous los in een grote kom en voeg de kikkererwten, krenten, spinazie, feta en wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Snij de kapjes vervolgen van de paprika’s, maak deze van binnen schoon (pitjes en zo eruit) en vul met het couscousmengsel. Besprenkel de bovenkant met olijfolie. Doe de paprika's in ovenschaal waarin ze mooi goed recht tegen elkaar staan (zonder kans op omvallen). Vul de ovenschaal met warm water (ca. 2 vingerkootjes hoog) en bak tot de vulling goudbruin is en de paprika's gaar zijn, ongeveer 55 tot 60 minuten. Kijk overigens even na een minuut of 40: als de vulling bruin begint te worden , dek de schaal dan af met aluminiumfolie. Voor het maken van de saus doe je de basilicum, crème fraîche, olijfolie, water, knoflook, citroensap, suiker, zout en peper in een blender en mix het tot een gladde massa. Breng op smaak naar wens. Haal de paprika uit de oven, schep de saus rond de paprika en serveer deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten