donderdag 21 juni 2012

Geroosterde kikkererwten met tomaten


Dit recept bevat slechts vier ingrediënten, dus die ingrediënten die je gebruikt moeten dan ook van hoge kwaliteit zijn. Ik geef de voorkeur Goya kikkererwten, omdat - voor zover blik kikkererwten betreft - ze lijken te best staan te braden. Als je het geluk hebt om een selectie van erfstuk tomaten hebben binnen handbereik, gebruiken die tomaat is uw favoriet voor het snijden en het eten van rauw. Ik heb het gevoel dat "normale" trostomaten, en zelfs cherrytomaatjes, in plakjes gesneden in de helft, zou ook heerlijk zijn. Als je het gevoel alsof je een stap verder in de richting van de herfst, kunt u proberen de vervanging van de basilicumblaadjes met verse tijm.

1 blik kikkererwten
2 middelgrote smaakvolle tomaten
Goede kwaliteit olijfolie
Ca 6 blaadjes basilicum, gesneden in linten
Grof zout en peper (vers uit de molen)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten goed af en meng ze met afdoende olijfolie zodat ze allemaal bedekt zijn. Breng op smaak met peper en zout Spreid de kikkererwten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. een oven, en meng met 1 T. van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de erwten ca 20-30 minuten, tot de schilletjes lichtbruin worden. Snijd vervolgens de tomaten in grote stukken, meng met de warme kikkererwten, een extra eetlepel olie en bestrooi met basilicum. Voeg nog wat zout en zwarte peper naar smaak toe. Lekker met een stuk warm Turks brood

2 opmerkingen:

  1. Als je nu informatie van andere websites jat, heb dan ten minste de netheid om aan bronvermelding te doen. En, ja, Google Translate is niet zo best... Dus krijg je kromme zinnen. En dat valt op. Jammer, je blog ziet er best leuk uit, maar is na deze ontdekking ongeloofwaardig.
    Dit is de originele post: http://www.sweetamandine.com/2009/09/september-in-bowl.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi. I write the blog Sweet Amandine, and you have lifted this content directly from my site. To make matters worse, you've done so without giving proper attribution. While you are welcome to re-post my recipes, I expect that you will do so with your own write-up and your own photographs, and that you will credit Sweet Amandine and link back to my site. Please remove my photograph and write-up immediately.

    BeantwoordenVerwijderen