vrijdag 25 mei 2012

Tabouleh


Tabouleh is na hummus en baba ghanoush het derde grootste culinaire exportgerecht van uit de Levant. De salade, met peterselie als vaste basis, is inmiddels in veel verschillende versies te vinden. Bulgur heeft daarbij vaak de hoofdrol terwijl bij de daadwerkelijk authentieke tabouleh 75% uit peterselie bestaat en de rest uit andere ingrediënten. Onderstaand een traditionele versie van Syrian Foodie in London.

Platte peterselie 250 g (voor het knippen van de stengels)
Muntblaadjes 30g
50 g bulgur
Kleine rode ui
een tomaat
1 tl sumac
1 tl verse zwarte peper
vers citroensap naar smaak
Zout
Olijfolie 4-5 eetlepels


Begin met het wassen en het weken van de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.Hak de peterselie, munt, ui en tomaat klein. Giet de bulgur af en knijp het extra water er goed uit. Meng alle ingrediënten en voeg citroensap naar smaak toe.
In veel landen wordt de tabouleh van origine geserveerd met slabladeren die als een kom dienen maar je kunt ook een warm pittabroodje opensnijden en daar de salade in doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen