zondag 6 mei 2012

Stoofpotje kip


3 kipfilets
200 ml kippenbouillon
1 venkel
1 ui
3 teentjes knolook
1 blikje witte bonen
1 blik tomatenblokjes
60 g zwarte olijven
50 g pijnboompitten
½ bos platte peterselie
Peper en zout

Maak de venkel schoon en snij in partjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de venkel samen met de ui, de knoflook en de pijnboompitten. Blus met de kippenbouillon en doe er de tomatenblokjes bij. Laat 15 minuten sudderen.Snij de kipfilets in hapklare stukken. Bak ze goudbruin in olijfolie. Doe ze samen met de olijven en bonen bij de saus.Breng de kipschotel op smaak met peper en zout. Laat nog even sudderen, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Bestrooi met peterselie en serveer met knapperig vers stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen