zaterdag 12 mei 2012

Stifado met artisjok, tuinbonen en olijven


• 300 g kleine, jonge uitjes
• 1 eetl. olijfolie
• 450 g magere runderlappen, in blokjes van 2-3 cm
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1/2 theel. komijnpoeder
• 1/2 theel. kaneelpoeder
• 400 g kleingesneden tomaat uit blik
• 4 dl rode wijn
• 1 laurierblad
• 350 g krielaardappeltjes
• 400 g artisjokhart uit blik, uitgelekt en gehalveerd
• 200 g diepvriestuinbonen, ontdooid
• 50 g Kalamata-olijven, ontpit

Snijd de uiteinden van de uitjes af, doe ze in een hittebestendige kom en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze zo 2 min. staan, zodat de schillen loskomen. Verhit intussen in een grote pan op matig vuur de olijfolie en braad hierin de blokjes vlees rondom in ong. 8 minuten goudbruin.
Haal de uitjes uit het hete water en koel ze af met koud water. Pel de uitjes, voeg ze toe aan het vlees en bak ze al omscheppend ong. 5 minuten mee. Knoflook, komijn en kaneel toevoegen. Tomaat en rode wijn erdoor roeren en de stoofschotel aan de kook brengen. Laurierblad toevoegen. Zet het vuur laag en laat de stoofschotel afgedekt ca 2 uur zachtjes koken. Schep de aardappeltjes door de stoofschotel en laat deze afgedekt nog eens 30 minuten stoven tot vlees en aardappeltjes gaar zijn. Voeg artisjokhart, tuinbonen en olijven toe en verwarm de stoofschotel nog 5 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen