maandag 28 mei 2012

Salade nicoise


Met dit mooie weer past het altijd om een lekkere salade nicoise te eten met een goed glas witte wijn erbij. Een salade nicoise is traditioneel met gegrilde tonijn maar dit recept is met zwaardvis.

Zwaardvis filet
aardappelen
sperziebonen
eieren
tomaten (klein zoals mini tasty tom of cherry, gewoon door de helft)
(rode) uien
zwarte olijven maar groen kan ook
ansjovis filets
krop sla (little gem of botersla)
olijfolie
witte wijnazijn
peper en zout
Eventueel verse dille

Kook de aardappelen, de eieren (semi zacht is het lekkerst) en de boontjes (blancheren). Laat alles koud worden, en snij de aardappelen in stukjes, halveer de boontjes en verdeel de eieren in vieren. Snij de tomaatjes door de helft. Meng de aardappelen, bonen, eieren, tomaten, ui-ringen, olijven en ansjovis in een grote kom. Maak een dressing van olijfolie en witte-wijnazijn en giet deze over de salade, flink mengen. Ook lekker is een variant met citroen-vinaigrette. Serveer op een bord met sla en schep de salade daar overheen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Otioneel wat verse dille. Daarboven de zwaardvis, maak het af met een partje citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen