donderdag 24 mei 2012

Marokkaanse sardientjes


1 ui, in blokjes gesneden
1 kleine hete rode chilipeper, fijngehakt
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
½ eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
½ theelepel saffraandraadjes
1 eetlepel zoete paprikapoeder
Sap van ½ citroen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Zout naar smaak
Versgemalen zwarte peper naar smaak
16 verse sardientjes filets
1 eetlepel koriander, fijngehakt
bloem
2 eetlepels olijfolie

Chermoula marinade
1 eetlepel gedroogde gemalen chilipeper
1 eetlepel zoete paprikapoeder
2 el platte peterselie, fijngehakt
1 theelepel verse gember, fijngehakt
2 tl koriander (koriander), fijngehakt
½ theelepel saffraandraadjes
2 uien, in blokjes gesneden
2 laurierblaadjes
1 eetlepel gemalen komijn
½ gekonfijte citroen, in dunne plakjes
125 ml olijfolie
Sap van ½ citroen

Meng de ui, knoflook, Spaanse peper, kruiden, specerijen en het citroensap in een blender en breng het geheel op smaak met zout en peper. Spreid wat van het mengsel op een filet en dek af met een ander, zoals een sandwich. Herhaal met de rest van de sardientjes. Bebloem daarna voorzichtig de sardientjes en bak ze vervolgens in olijfolie in een hete pan gedurende ongeveer 1 minuut aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Serveer met tomaat chermoula marinade.
Om de marinade te maken, meng je het geheel goed in een kom en laat het een half uur rusten voor gebruik. De chermoula kun je in de koelkast maximaal 7 dagen bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen