woensdag 2 mei 2012

Lamsvleesschotel


Een lekker recept van Tessa Kiros met lamsvlees, aardappelen, tomaten en komijn. Heerlijk mals vlees en verrukkelijke geuren en smaken. Zeker gecombineerd met een griekse salade is het een echte aanrader. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook makkelijk verdubbelen voor een grotere groep.

Voor de ovenschotel (6 personen):
2 rode uien, grof gehakt
1,2 kg aardappelen, in grote blokjes
1 kg lamsvlees, in blokjes
4 el gehakte platte peterselie
3 volle theelepels komijnzaad
125 ml olijfolie
5 grote rijpe tomaten, in dikke plakken
50 g boter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het vlees, de aardappelen en stukken ui in een braadslee, grote braadpan of grote ovenschaal. Strooi er zout en peper bij. Voeg peterselie, komijnzaadjes en olijfolie toe en hussel goed door elkaar. Leg er dan de plakken tomaat op en verdeel er stukjes boter overheen. Schenk dan nog ongeveer 125 ml water langs de rand.
Dek de schotel af met folie en zet 2 uur in de oven. Bedruip het vlees af en toe met het braadvocht. het lamsvlees moet mals zijn en de aardappelen gaar.
Zet de oven dan op 200 graden en laat nog zo'n drie kwartier onafgedekt staan tot de aardappelen bruin worden en het vocht is ingekookt. Keer het vlees halverwege een keer om.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen