donderdag 24 mei 2012

Lamsgehaktballen in tomaten-muntsaus


Lekker simpel eigenlijk maar door en door lekker.
Gehaktballetjes maken van 500 g lamsgehakt, uitje, 2 teentjes knoflook, 2 el verse fijngesneden munt en een tl komijn, kaneel en korianderpoeder. Op smaak brengen met peper en zout en genoeg broodkruim of paneermeel gebruiken om een bal te draaien met voldoende stevigheid. Daarna een tomatensaus maken van 2 blikken tomatenstukjes, ui, knoflook, beetje harissa, glaasje witte wijn, peper en zout, oregano, tl kaneel en een halve bos peterselie en munt (beiden fijngesneden). Lekker laten pruttelen tot je een bijna de goede dikte hebt; vervolgens de balletjes erin en nog 20 minuten door laten sudderen. Opdienen met couscous (of bulghur), verse peterselie, dikke Griekse of Turkse yoghurt en geroosterde amandelsnippers.

1 opmerking:

  1. Hoi Petra,
    Ik heb een vraagje over je blog, maar kan geen e-mailadres van je vinden. Wil je me een mailtje sturen op linda@kookpunt.nl?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen