dinsdag 22 mei 2012

Garnalenschotel met tomaat en feta


1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
2 blikken tomaatblokjes (ca een kilo verse tomaat in blokken snijden kan natuurlijk ook)
½ bos platte peterselie
Ca 4 takjes dille
1 theelepel gedroogde oregano
snuifje rode peper vlokken
handvol kalamata olijven
ca 500 gr grote (tijger) garnalen, schoongemaakt
zout en peper
een blok fetakaas

Verhit de olie in een koekenpan op een midden-hoog vuur. Bak de ui ca 3 minuten tot hij lekker zacht is en doe daarna de knoflook erbij. Vervolgens de tomaten, dan alles aan de kook brengen en even later sudderen totdat de saus wat dikker wordt. Daarna al de kruiden en de garnalen erbij doen, even proeven voor de smaak, vervolgens alles overdoen in een ovenschaal, ruim bestrooien met verbrokkelde feta, aftoppen met de olijven en dan ongeveer 12 minuten in een oven op ca 200 graden. De garnalen moet dan mooi roze zijn en sappig van smaak en de feta lekker gesmolten. Serveer met orzo.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen