donderdag 31 mei 2012

Dorade uit de oven


Voor 3 personen:
3 schoongemaakte dorades
3 kleine venkelknollen
900 gr aardappelen
2 uiren
8 gepelde teentjes knoflook
2 citroenen
een halve gekonfijte citroen
1 bosje platte peterselie
20 zwarte olijven
3 koffielepels venkelzaad
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 220° en breng een grote pot water met een beetje zout aan de kook.
Was de aardappelen en snij ze in twee. Ontdoe de venkel van zijn stengels en snij ze in vier, schil de uien en snij deze in schijfjes. Doe alles samen in de pot met het kokend water, laat de groenten vervolgens een klein kwartiertje koken totdat ze half gaar zijn. Wrijf de vis dan in met
het zout en de venkelzaadjes. snij de citroen (niet de gekonfijte) in schijfjes en stop deze samen met de platte peterselie in de buikholte van de vis. Giet de groenten af en wrijf je bakplaat in met olijfolie. Maak hierop een bedje van ui en leg de vis erop. Verdeel de aardappels, de venkel, de knoflook en de overgebleven citroen hier omheen. Strooi er nog wat extra zout, olijfolie en peper over, zet in de oven en doe na een kwartiertje de fijngesneden gekonfijte citroen en de zwarte olijven erbij. Vervolgens nog een kwartiertje terug plaatsen en klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen