donderdag 17 mei 2012

Biber Dolmasi (versie 2)


Een vegetarisch gevulde paprika, niet moeilijk om te maken en ideaal voor een feestje of bij de barbeque. Aangezien je de paprika's zowel warm als op kamertemperatuur kunt eten zijn ze ook een goed alternatief voor de lunchttrommel naar het werk.

4 niet al te grote rode paprikas;
2 tomaten of 2 dessertlepeltjes tomatenpuree;
1 ui;
4 tenen knoflook;
200 gram rijst;
50 gram rozijnen;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel verse fijngehakte dille;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1/2 dessertlepel suiker;
1/4 dessertlepel peper;
zout naar smaak;
olijfolie.

Was de paprikas, snijd de kapjes er af en verwijder de witte delen en pitjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin al omscheppend de fijngehakte ui en knoflook. Voeg er de gepelde en fijngehakte tomaten (of de tomatenpuree), de fijngehakte platte peterselie en dille, het kaneelpoeder, de suiker en de peper en zout naar smaak toe. Voeg er de rauwe ongekookte rijst aan toe en schep alles goed door elkaar.
Begiet het geheel met een klein glas water en laat dat absorberen.
Giet er dan zoveel water bij dat het net zo hoog staat als de rijst en laat koken tot de rijst gaar is maar nog stevig. Schep er dan de rozijnen doorheen en laat afkoelen.Vul de paprikas met behulp van een eetlepel met de vulling.
Zet ze in een ovenschaal en vul die schaal tot de helft van de paprikas met water.
Giet een scheutje olijfolie in het water doe er twee hele tenen knoflook bij.
Laat de gevulde paprikas ongeveer 20-30 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 200 graden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten