dinsdag 24 april 2012

Vanille vijgen en kersen met Griekse yoghurt en pistache


1 eetlepel honing
200 ml water
300 gram gedroogde vijgen (in stukjes gesneden)
1 vanille stokje (zakje vanille suiker mag ook)
100 gram gedroogde kersen
1 grote pot Griekse yoghurt
25 gram pitachenoten

Gebruik een steelpannetje; kook het water, en los de honing hier in op.
Voeg de vanille toe (schraap het merg eruit en voeg zowel het stokje als merg toe)
Voeg ook de vijgen toe, en laat het 15 minuten op laag vuur inkoken (met deksel op de pan.Voeg de kersen toe, en laat deze nog eens 15 minuten mee pruttelen.
Je kunt eventueel wat water toevoegen indien het mengsel te dik wordt (naar jouw smaak. Laat het mengsel iets afkoelen, giet het in een kom en laat deze 3 uur in de koelkast rusten. Schep de vijgenmix laag om laag met Griekse yoghurt en garneer met pistachenoten, eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen