dinsdag 17 april 2012

Spaanse chili


Een lekkere stevig chili. Niet met gehakt en een pot chilibonen van Hak maar met sappig sukadevlees, chorizoworst en spaanse peper. In dit recept zijn nu bruine bonen gebruikt maar je kunt ook kidneybeans nemen of een mix van kidney en witte bonen of een andere soort. Als je eens in een Turkse supermarkt bent, moet je maar eens kijken naar het enorme aanbod van bonensoort, zowel in blik als gedroogd. De combinatie van sukade, chorizo en de kruiden past praktisch overal bij.

500 gram sukadelappen, in blokjes gesneden
zout en versgemalen peper
2 eetlepels olie
50 gram boter
2 uien, fijngesnipperd
150 gram chorizoworst in stukjes (merguezworstjes kan ook)
1 eetlepel verse oregano, fijngeknipt
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels komijnpoeder
3 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 rode Spaanse peper, fijngehakt
200 ml runderbouillon (van een tablet)
1 grote pot bruine bonen
1 rode paprika, in stukjes
4 eetlepels crème fraîche
koriander

Bereiding:

Bestrooi de vleesblokjes met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes, in gedeelten, rondom bruin en schep ze uit de pan. Bak de uien en worststukjes in het achtergebleven vet in circa 3 minuten goudbruin. Voeg toe: de vleesblokjes, oregano, tomatenblokjes, komijnpoeder, knoflook, Spaanse peper en bouillon. Laat het vlees zachtjes in 1,5 uur gaar stoven. Laat intussen de bruine bonen uitlekken.Schep de uitgelekte bonen en de rode paprika door het vleesmengsel. Stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep er aan tafel crème fraîche op. Serveer met wat koriander

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen