dinsdag 17 april 2012

Pittig runderpotje


700 g rundvlees
1 tomaat
3 uien
2 el maïszetmeel
½ l water
Boter
2 teentjes knoflook
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder, pittig
1 tl komijnpoeder
1 tl kardemom
1 tl kurkuma
½ tl kaneel
1 tl zout

Snij de uien in ringen. Pel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Snij het rundvlees in blokjes. Braad de blokjes rundvlees rondom aan in boter. Schep uit de pan en bak er de uien in (eventueel met wat extra boter). Doe het vlees er weer bij, met een geperst teentje knoflook en de tomaten. Kruid met het zout, paprikapoeder, komijnpoeder, kardemom, kaneel, kurkuma en korianderpoeder. Blus met het water en roer om. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes stoven (roer af en toe om). Bind de saus met het maiszetmeel, die je in wat water oplost. Lekker met rijst/couscous en zoete wortels (zie elders op deze site).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen