zaterdag 28 april 2012

Mozzarella en salami


Dit kan prima als voorgerecht maar met gewoon een gekruide groene salade erbij is het ook een uitstekende lichte avondmaaltijd.

8 middelgrote tomaten
bosje basilicum
bosje peterselie
kwart ciabatta brood
flinke hand Parmezaanse kaas
zwarte peper
4 el olijfolie
2 bolletjes mozzarella
7 plakjes salami

Halveer de tomaten en verwijder de pitjes en het vocht. Verdeel de tomaten over een de bodem van een ovenschotel en verdeel de helft van de basilicum over de tomaten.
Verkruimel het brood in een foodprocessor. (niet te fijn)Verdeel vervolgens het broodkruim over de tomaten. Hierna de geraspte Parmezaanse kaas erover en zwarte peper naar smaak. Wat olijfolie erover en dan onder de grill totdat de kaas begint te verkleuren.
Scheur de bolletje mozzarella in drie stukken en leg deze op een bord.
Maak een dressing van de overgebleven basilicum, de peterselie en de olijfolie. Dit gaat het beste in een foodprocessor. Verdeel deze dressing over de bolletjes mozzarella.Verdeel vervolgens de plakjes salami evenredig over de mozzarella. Zij fungeren als landingsplaats voor de tomaten. Controleer of de korst knapperig en goudbruin is. Schep vervolgens over de salami.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen