dinsdag 24 april 2012

Kip valencia


1 grote ui
250 g groene asperges
3 gegrilde gele paprika's
4 saffraandraadjes
zout en peper
paprikapoeder
4 el olijfolie
Handvol pittige groene olijven

Pel en snijd de ui in stukjes.
Breek de houtige onderkant van
de asperges af en snijd de asperges schuin in plakjes. Snijd vervolgens de paprika’s in reepjes en week de saffraandraadjes in een heel klein schaaltje in 2 el warm water. Bestrooi de kipfiletjes met peper, zout en wat paprikapoeder.Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kipfiletjes om en om bruin.
Neem ze vervolgens even uit de pan en voeg de ui en de plakjes asperge aan de olie in de pan toe.Bak ze 3 minuten en voeg de saffraan met vocht, wat peper, een snufje zout en de reepjes paprika en de olijven (zonder vocht) toe.Leg de kipfilets weer in de pan en laat de kip op een matig vuur in 10-15 minuten gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen