zaterdag 28 april 2012

Kip met geitenkaas en couscous


Een makkelijk gerecht voor 2 (ook lekker met lamsvlees maar dan moet je de panchetta cq spek er niet bij doen).

2 artisjokken
1/2 citroen
Kerstomaatjes
olijfolie
½ gele paprika (fijngesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 à 1,5 kopje couscous
Ras el hanout
2 kipfilets
8 – 12 plakjes panchetta of spek
1 el fijngehakte peterselie
Peper
Zout

Snijd de steel en het bovenste gedeelte (de blaadjes) van de artisjok weg. Kook in ruim gezouten water met wat citroensap gaar (ca. 30 minuten). Giet de artisjokken af, laat ze schrikken onder koud water. Verwijder de bladeren en het hooi, tot enkel de bodems overblijven. Snijd die telkens in vier. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Leg de helft van de panchetta of het spek op een snijplank en laat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Rol hierin de kipfilet en doe hetzelfde met de andere filet. Bak de kip in een klontje boter of margarine. Stoof de look, paprika en de kerstomaatjes kort aan in wat olijfolie, de tomaatjes moeten nog heel blijven. Voeg de stukjes artisjok toe, zodat die nog wat warmte krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat. Maak hem vervolgens los met een vork en meng met ras el hanout, peper, zout, peterselie, een scheutje olijfolie en met de groenten. Let wel op dat de tomaatjes nog min of meer heel blijven. Serveer met het vlees en een lepel zachte geitenkaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen