donderdag 26 april 2012

Gevulde puntpaprika's met dadels en gehakt


Een van origine Duits recept (gefullte spitzpaprika) van Tim Maelzer.

- 2 oudbakken broodjes
- 150 ml melk
- 4 gedroogde dadels
- 1 ui
- 3 el amandelschaafsel
- 1 kg half-om-half gehakt
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eieren (M)
- 2 msp gemalen kaneel
- 1/2-1 tl chilivlokken
- peper
- zout
- 6 puntpaprika`s
- 5 el olijfolie
- 150 g roomyoghurt
- 2 el fijn gesneden basilicum

De broodjes in de melk weken, dadels en ui fijn snijden en amandelschaafsel met de handen verkruimelen. Vervolgens de dadels, ui en amandelen in een schaal mengen met gehakt, ei en de goed uitgeknepen broodjes. Het gehaktmengsel met kaneel, chilivlokken, peper en zout kruiden.Het dekseltje van de puntpaprika`s snijden en de zaadjes onder stromend water uit de paprika`s verwijderen. Aan de uiteindes van de paprika`s de punt afsnijden zodat een luchtgat ontstaat.. Met vochtige handen de paprika`s met het gehaktmengsel vullen. In een brede schaal of pan 1 el olie verhitten en de paprika`s en de deksels 4 min aanbraden. De tomaten toevoegen, opkoken en peper en zout toevoegen. In het midden van de voorverwarmde oven bij 200°C in 30- 45 min garen. Serveer de paprika`s op een schaal met `bergjes` roomyoghurt in het braadvocht

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen