zaterdag 17 maart 2012

Zalmtaart met doperwten


Dit is weer zo'n gerecht met een hele mooie uitstraling en nog makkelijk te maken ook. Deze versie is met zalm maar je kunt ook een stevige witte vissoort nemen en bijvoorbeeld een fijngesneden bosui toevoegen....

• 1 citroen, schoongeboend
• 500 g zalmfilet
• 200 g verse roomkaas (light) met kruiden
• 300 g tuinerwten, ontdooid
• 4 el verse dille, fijngehakt
• 1 pak filodeeg, ontdooid
• 100 g boter, gesmolten

Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalm in stukken en bestrooi ze met zout en peper en druppel er een heel klein beetje citroensap over. Roer in een kom de roomkaas los met peper. Schep de doperwten, dille, geraspte citroenschil en als laatste de zalm erdoor. Bestrijk de taartvorm royaal met gesmolten boter. Bestrijk 5 vellen filodeeg met boter en leg de andere 5 vellen erop. Leg de vellen zo in de vorm dat ze elkaar telkens iets overlappen. Schep de zalm in de vorm en vouw het deeg naar boven dicht. Het deeg mag gekreukeld zijn. Bestrijk het deeg royaal met gesmolten boter en zet de taart tot gebruik in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen