zaterdag 17 maart 2012

Vis in een jasje met sesam


Deze vis in een jasje is sappig en knapperig tegelijk. Wil je wat meer 'bite', dan kun je bijvoorbeeld op voorhand ook een laagje ayvar, harissa, of zwarte olijventapanade op de vis smeren, dan eventueel nog wat grove peterselie of koriander en eventueel nog een fijngesneden chili!

• 4 el sesamzaad
• 400 g kabeljauwhaasjes
• 50 g boter
• 8 vellen filodeeg ontdooid

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de kabeljauw in 8 gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk met de bakkwast 1 vel filodeeg met gesmolten boter. Neem 1/2 el sesamzaad en strooi er iets van over het deeg. Vouw dubbel, bestrijk weer met boter en bestrooi weer met sesamzaad. Leg het vel met de korte kant naar je toe. Leg een reep vis aan het begin en vouw het filodeeg aan weerszijden een stukje over de vis. Rol het deeg met de vis op van beneden naar boven, als een loempia. Bestrijk met boter en bestrooi met sesam. Maak zo nog 7 vissticks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen