maandag 5 maart 2012

Tajine van kip met witlof


4 kippenbouten
8 stronkjes witlof
250 g couscous
3 uien
1 teen knoflook
1 cm gember fijngesneden
1 tl kaneel
Snuifje safraan
4 el olijfolie
250 ml kippenbouillon
Koriander (fijngesneden)
1 el sesamzaad
Peper
1tl ras el hanout

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Stoof de ui in een pan met wat olijfolie tot hij glazig is. Doe hem daarna in de tajine. Meng de knoflook, de gember, de rozijnen, het kaneelpoeder, de helft van de ras el hanout, het saffraanpoeder en een beetje olijfolie en peper. Wrijf de kippenbouten in met het kruidenmengsel en leg ze in de tajine. Overgiet met kippenbouillon en strooi de fijngesneden koriander erover. Zet 20 minuten in de oven. Spoel het witlof en snij het overlangs in twee. Verwijder de harde kern. Snij iedere helft in de breedte nog eens in twee. Doe het witloof samen met de resterende ras el hanout in de tajine. Zet het deksel op de tajine en laat nog 20 minuten verder garen op 200°C. Werk af met sesamzaadjes en serveer met de couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen