woensdag 21 maart 2012

Sac kavurma (roergebakken lamsvlees)


•700 gram lamsvlees
•100 gram margarine
•1 theelepel zout
•1 theelepel zwarte peper
•1 theelepel munt
•1 theelepel tijm
•2 tomaten
•4 groene Turkse pepers
•2 uien
•4 teentjes knoflook

Haal van het vlees het vet en de pezen en snij het vlees in blokjes ter grootte van een suikerklontje.Snij de tomaten (ontvellen) en pepers in kleine blokjes.Smelt in een wokpan of koekenpan de margarine en laat de fijngesneden ui, knoflook en het vlees, op laag vuurtje, al roerend rustig gaar worden.Het vleesvocht dient helemaal te verdampen.Voeg de pepers toe en na 2 a 3 minuten de tomaten.Roer het geheel goed door.Voeg als laatste het zout, tijm, munt en zwarte peper toe en bak alles al roerend nog enkele minuten goed door.Serveer dit gerecht met knoflooksaus of yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen