maandag 5 maart 2012

Ricotta met dadels


1 sinaasappel
6 dadels
1 eiwit
30 g suiker
350 g ricotta
4 el sinaasappelmarmelade

Rasp de schil van een onbehandelde sinaasappel. Pers het sap uit, meng met 4 eetlepels sinaasappelmarmelade. Halveer 4 à 6 dadels en haal de pit eruit. Snij de helften nog eens in twee. Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de ricotta in een kom. Voeg er de fijne suiker bij en klop luchtig op. Voeg het rasp ban een sinaasappel bij de crème.
Klop een eiwit tot schuim en spatel het door de ricottacrème.
Verdeel de dadels over 4 ingevette vuurvaste glaasjes. Verdeel er de ricottacrème over. Plaats de glazen in een ovenschotel die je tot tweederde vult met warm water. Plaats in de oven gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en schenk wat van de sinaasappelmarmelade over de ricottacrème.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen