vrijdag 16 maart 2012

Kabeljauwfilet met olijvenkorst


Zacht en sappige vis in een knapperig korstje met een stevige smaak; een perfecte combinatie en lekker met zowel rijst als aardappelen.

600 g kabeljauwfilet
Voor de olijvenkorst:
100 g roomboter
40 Brioche mie de pain (of paneermeel)
1 eierdooier
15 g zwarte olijven (zonder pit, fijn gehakt)
Meng dit alles en laat het hard worden als een rol in de koelkast.
Voor de tapenadesaus:
50 g olijven (zonder pit)
5 g kappertjes
10 g ansjovis
3 blaadjes basilicum
Draai deze ingrediënten fijn in de keukenmachine.

Bak de kabeljauw in stukken van ca. 150 g bruin in olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Snij van
de hard geworden olijvenkorst dunne plakken en bedek de kabeljauw hiermee. Plaats alles zo’n 8 min. in de oven op ca. 180° C. Meng de tapenade met 2 dl. droge witte wijn en serveer bij de vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen