woensdag 21 maart 2012

Kabeljauw met pompoenpuree en pompoenpesto


Je moet misschien nog wel wat moeite doen om een pompoen te vinden (groothandel!) maar ik heb nog een hele lading ingevroren pompoenblokjes van de AH. De pompoenpitten haal ik lekker in een grote zak bij de reformwinkel.

1 kleine kastanjepompoen
1 dl olijfolie
½ tl venkelzaadjes
scheut room
4 x 175 g kabeljauw met vel
olie van geroosterde pompoenpitten, voor de afwerking
Pesto:
1 teen knoflook
½ bosje tijm
geraspte schil van ½ citroen
50 g geroosterde pompoenpitten
6 el olijfolie
1 el olie van geroosterde pompoenpitten
25 g parmezaankaas

Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij in parten. Mix ½ dl olijfolie met de venkelzaadjes en pilipili naar smaak. Doe bij de pompoen, kruid met zout, bak 30 minuten in de oven op 180°C. Pureer met wat room, kruid en hou warm. Mix de ingrediënten voor de pesto, behalve de olie en de kaas. Giet er al mixend de oliën in een straaltje bij tot de pesto gebonden is. Doe in een kom
en spatel er de kaas door. Kruid naar smaak. Bak de kabeljauw op het vel krokant in olijfolie.
Schik de vis op de pompoenpuree. Werk af met pompoenpesto en een straaltje pompoenpitolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen