donderdag 8 maart 2012

Eendenborst met honing, cashewnoten en couscous


cashewnoten
200 gr couscous
2 eendenborsten
1 stengel citroengras
2 el donkere balsamicoazijn
Gember
groetenbouillon
4 el honing
krulpeterselie
2 teentjes knoflook
peper en zout
enkele takjes peterselie
enkele sjalotten

Doe de couscous in een grote mengkom, snipper er een sjalot bij en kruid met peper en zout. Bevochtig met de groentenbouillon (juist tot de couscous onder staat) en laat rustig garen.Glazuur: stoof wat sjalot, samen met de gesneden gember, citroengras en ook wat look aan. Blus met honing en later met de balsamico. Pareer de eendenborst(overtollige vet verwijderen). Geef het vet aan de bovenzijde een inkeping en bak eerst de vetzijde aan. Kruiden met peper en zout. Hak de cashewnoten fijn,en bak ze aan, eens ze bruin zijn, voeg je de couscous toe en eventueel wat kruiden. Op het laatste voegen we de fijngesneden peterselie toe. De eendenborst overgieten met het glazuur, even laten meebakken en serveren als
saus over de eend.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen