woensdag 7 maart 2012

Couscous met gehakt, champignons en dadels


500 g kippengehakt
300 g couscous
100 g champignons (kastanje), in plakjes
1 tl chilivlokken
1 tl cayennepeper
½ bosje platte peterselie, grof gehakt
30 g noten (grof gehakt)
30 g dadels
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
Peper en zout

Snij de champignons in schijfjes. Hak de peterselie en de noten grof. Snij de dadels in reepjes. Snipper de ui, pers de knoflook. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook er glazig in. Doe het gehakt erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de champignons, de cayennepeper en de chilivlokken toe. Roerbak nog 5 minuten of tot alles gaar is. Kruid eventueel met peper en zout. Roer de gehakte noten, de dadelreepjes en de gehakte peterselie erdoor. Serveer met de couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen