woensdag 7 maart 2012

Aubergine gevuld met ei


800 g romatomaten
2 aubergines (kleine ronde types)
4 eieren
200 g paneermeel
100 g parmezaan, geraspt
50 g pecorino, geraspt
Olijfolie
½ bosje peterselie
½ bosje bascilicum
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 180° C. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees ruitvorming in tot op 1 cm van de schil - zo wordt het gelijkmatig gaar. Stoof ze zachtjes 15 minuten op de snijkant, in 5 el olijfolie. Laat afkoelen. Lepel het vruchtvlees uit de aubergines en vermeng het met het paneermeel, de eieren, de kaas, de peterselie, de helft van het basilicum en wat zout. Vul er de aubergines mee. Bak de aubergines 4 minuten op de vulling, in een pan met voldoende olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de tomaten en mix ze fijn. Roer er de rest van het gehakte basilicum door. Breng de saus op smaak met flink wat peper en een snuifje zout. Giet de saus in een ovenschaal en leg er de aubergines in. Zet 30 minuten in de oven, tot er een mooi korstje op zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen