zondag 26 februari 2012

Osso Buco Maroc


Eigenlijk een kleine variant op de reguliere osso buco (zie elders op deze site voor de ingrediënten) maar met wat extra smaakmakers en fruit. Hanteer het reguliere gerecht in grote lijnen.
Kruid het kalfsvlees met zout en peper, haal het licht door de bloem, bak aan alle kanten goed bruin en zet het dan even weg.
Voeg de uien, wortelen en selderij toe aan het bakvet en bak op matig vuur gaar, ongeveer 10-15 minuten.
Voeg de knoflook en een eetl geraspte gember toe en bak ongeveer 1 minuut.
Voeg een half glaasje witte wijn toe en blus het geheel. Vervolgens een blik tomaat, tomatenpuree, abrikozen, pruimen (van beiden een handvol grof gesneden), harissa (2tl), paprikapoeder, cayennepeper, komijn, kurkuma, kaneel (ca 1 tl van elk), 2 saffraandraadjes, 2 laurierblaadjes, zout en peper en breng aan de kook.
Toe het vlees er weer bij en laat zacht sudderen, ongeveer 2 uur, tot het vlees zo zacht is dat het makkelijk van het bot af komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen