zondag 26 februari 2012

Nem met kip


• 500 g filodeegvellen (kleine formaat)
• 3 eetlepels gesmolten boter
• 500 g kipfilet in dunne reepjes gesneden
• 1 zakje Chinese vermicelli (100g)
• 2 eetlepels ontpitte groene olijven
• 1 grote geraspte ui
• 1 eetlepel gekonfijte citroenschil in kleine stukjes gesneden
• 1/2 theelepel komijnpoeder
• 1/2 theelepel gemberpoeder
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie en koriander
• zout en peper
• 2 geplette knoflookteentjes
• 2 losgeklopte eieren
• 5 eetlepels paneermeel
• olie om te frituren

Fruit in een pan de uien in een beetje olie, voeg de kip, knoflook, komijn,-gemberpoeder, zout en peper toe. Blijf roeren tot de kip gaar zijn.
Week de vermicelli in warm water. Laat de vermicelli uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Schep de vermicelli in een schaal en voeg de kipmengsel, de olijven, de citroenschil, de koriander en peterselie toe. Roer alles goed door elkaar.
Leg een vel filodeeg plat neer en bestrijk het velletje met gesmolten boter. Leg 2 eetlepels van de vulling onderaan op het deegvelletje. Sla de zijkanten van het deeg naar het midden toe en vorm zo een rechthoek. Rol het deeg in de vorm van een staafje om de vulling. Ga zo door tot alle vulling op is. Haal de nems door het losgeklopte ei, rol ze door het paneermeel en frituur ze in een pan met hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met een tomaten-harissa dip. Je kunt de vermicelli overigens ook vervangen door gare rijst. Ander versies van nem: met kleine garnaaltjes, fijngesneden wortel, wat kruiden, rijst en een beetje losgeklopt ei als vulling, of bv. fijngesneden courgette, feta en ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen