maandag 6 februari 2012

Meseghanna - Palestijnse kip


· 1 biologische boerenkip
· 15 zoete uien
· 6 el sumak
· zout
· versgemalen peper
· olijfolie
· 1 kaneelstokje
· 2 pimentkorrels
· 1 Marokkaans panbrood
· 250 g blanke amandelen

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd of knip de kip open op de buik en druk deze plat. Schil en rasp 2 uien en meng dit met tweederde sumak. Breng op smaak met zout en peper en een flinke scheut olijfolie.Wrijf de kip rondom goed in met het uienmengsel en leg de kip in een ruime braadslee.Zet de kip in de oven en laat deze in circa 60 minuten gaar en goudbruin worden. Voeg de laatste 15 minuten een flinke scheut kokend water, het kaneelstokje en de geplette pimentkorrels toe.Snijd ondertussen de rest van de uien (13 stuks) in halve ringen en bak ze op laag vuur in een flinke laag olie in 13 minuten zacht, doorschijnend en lichtbruin.
Breng de uien op smaak met de rest van de sumak en zout.Halveer het brood horizontaal en drenk in flink wat olijfolie. Bak de broden kort in de nog hete oven op 180 graden.Frituur de amandelen in een laagje olie goudbruin en knapperig.Maak op een grote platte schaal een eerste laag van het brood met de helft van de uien, de helft van de amandelen en wat van het vocht van de kip.Maak vervolgens een tweede laag met het brood, de rest van de uien, wat van de amandelen en de rest van het vocht van de kip. Leg de gegrilde kip erop, bestrooi met de rest van de amandelen en eventueel nog wat extra sumak.Lekker met dikke yoghurt bestrooid met wat sumak.

Bron: 24kitchen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen