dinsdag 14 februari 2012

Marokkaanse stoofschotel


• 250 g tutti frutti
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1 fles pompoen (ca 500 g)
• 400 g kikkererwten
• 300 g cous cous
• Olijfolie om in te bakken
• 1 tl kerriepoeder
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl kaneelpoeder
• 1 tl chilipoeder
• 1 groentebouillonblokje
• 5 takjes bladpeterselie
• 1 citroen
• zout
• versgemalen peper

Indien nodig, verwijder de pitten uit de pruimen in de tutti frutti. Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit op de tutti frutti.]Laat circa 10 minuten weken. Pel en snipper de uien, pel en hak de tenen knoflook fijn. Was de aubergine en courgette en snijd in blokjes. Schil de pompoen, halveer, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Kook de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit een scheut olie in een pan. hierin de ui, knoflook, aubergine, courgette en pompoenblokjes. Voeg de kerrie-, komijn-, kaneel- en chilipoeder toe en roer alles goed door. Voeg de tutti frutti met het water toe. Voeg eventueel meer water toe zodat de groente net onderstaat en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen. Zet het vuur laag en leg de deksel half op de pan en stoof de groente in circa 10 minuten zacht. Voeg de kikkererwten circa de laatste 5 minuten toe. Was en snijd de peterselie fijn. Roer door de stoofschotel. Breng op smaak met zout, peper en citroensap door de citroen te halveren en uit te knijpen.
bron: 24 kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen