zondag 12 februari 2012

Kalfsrolletjes gevuld met pompoen


8 amarettikoekjes
4 kalfslappen
150 g tomaten
400 g pompoen
4 sjalotten
2 el sherry
2 dl groentebouillon
3 el olijfolie
2 tl tijm
½ tl kerriepoeder
Nootmuskaat
Peper en zout

Snij de pompoen en tomaten in blokjes. Hak de sjalotten fijn. Verkruimel de amarettikoekjes. Stoof de pompoen 10 minuten in olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de amarettikoekjes met tweederde van de pompoen. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en schep er wat van de pompoenvulling op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op. Steek vast met een houten prikkertje. Bak ze bruin in een pan met hete olie. Haal het vlees uit de pan en stoof de sjalotjes glazig. Bestrooi met kerriepoeder en bak even mee. Doe er de rest van de pompoen en de tomaten bij en blus met sherry en bouillon. Doe de vleesrolletjes er weer bij en laat op laag vuur 25 à 30 minuten garen onder deksel. Serveer ze met de saus en bestrooi met tijm. Lekker met rijst of aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen