zondag 5 februari 2012

Gefrituurde ansjovis - Bokronis


Gefrituurde Ansjovis en uienringen op marokkaanse wijze:

1/2 kilo verse ansjovis
4 takjes verse koriander fijngehakt
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel gemalen komijn
1/2 ui (gesnipperd)
1/2 teentje knoflook(geperst)
1/2 theelepel zout
1/4 envelopje saffraan
25 gram bloem
olie om in te frituren
citroen in partjes gesneden

Was de ansjovis goed en verwijder de graten/ ingewanden.Doe de ansjovis in een kom en voeg de koriander, de paprikapoeder,komijn, ui, geperste knoflook, zout en saffraan toe.Meng de vis voorzichtig met de marinade en laat het geheel 15 minuten staan.Verhit wat olie in een koekenpan. Zeef de bloem boven een bord. Haal de ansjovisjes door de bloem en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Serveer ze met een groene salade van spinazie/rucola/koriander, een yoghurtdip en zoals hieronder met uienringen.

gefrituurde uienringen:
3 grote rode uien
1 ei
1 eetl. olijfolie
1 dl. water
65 gr. bloem
5 ansjovisfilets
zout, peper uit de molen
6 takjes koriander
olie

Pel en snijd de uien in ringen van 1/2 cm dik. Haal de ringen uit elkaar en gebruik alleen de grote ringen. Splits het ei boven 2 kommen en houd het eiwit apart. Meng de eierdooier met de olijfolie en mix op een lage stand het bier en de bloem door het ei mengsel. Spoel de gardes schoon en mix het eiwit stijf in de andere kom. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Snijd de ansjovisfilets in heel kleine stukjes en meng deze door het beslag. Breng op smaak met peper. Verhit het frituurvet tot 180C. Haal de ui ringen door het beslag en frituur de ringen in ca. 4 min. totdat ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Was en knip de koriander fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen