dinsdag 14 februari 2012

Fatayer


Deeg
• 300 g bloem
• 50 ml olijfolie
• zout
• 1 el azijn
Vulling
• 100 g wilde spinazie
• 1 rode ui
• 0.5 groene hete peper
• zout
• 2 el sumak
• 1 tl kaneel
• 2 el granaatappelmelasse
• citroen
• olijfolie

Meng in een kom de bloem met olie, zout en azijn en voeg al knedend net zoveel lauwwarm water toe tot het een samenhangend deeg is. Dek de kom af met plasticfolie en laat, op een warme plaats, circa 2 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de ui in halve ringen en kneed ze met zout zodat het vocht eruit loopt. Snijd de peper fijn en meng de peper door de uien. Kneed de spinazie met zout zodat het vocht eruit loopt en knijp de spinazie uit. Meng de spinazie met de uien, de helft van de sumak en granaatappelmelasse en laat op een zeef goed uitlekken. Schep het spinaziemengsel in een kom en meng er de resterende sumak, granaatappelmelasse, kaneel, het sap van de citroen en olijfolie door. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van circa 0,5 centimeter dik en steek er cirkels uit. Schep de vulling in het midden van de cirkels en vouw de zijkanten naar boven naar elkaar toe en druk de randjes goed vast. Bak de fatayer op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen