woensdag 8 februari 2012

Falafelbrood


Ik ben echt gek op falafel, kan geen zaak van Moaz voorbij lopen zonder dat ik een broodje ‘bal’ neem met flink wat salade. Dit gerecht van Taste of Beirut is wel wat anders maar toch… Het is niet moeilijk om te maken en makkelijk op te dienen als lunchschotel met gemende sla erbij en een lekkere saus.

2 blikjes kikkererwten, afgespoeld en van velletjes ontdaan (even in een kom koud water leggen, met je handen de kikkererwten heen en weer wrijven: dan drijven de velletjes zo boven)
1 bos platte peterselie in stukjes
1 grote witte ui (Spaans) gesnipperd
6 knoflookteentjes geperst
2 jalapeno peppers, fijngehakt
Olijfolie
2 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel komijnpoeder
1,5 theelepels paprikapoeder
3 grote eieren
zout

Doe de kikkererwten in een schaal met de eieren, het bakpoeder, de ui, zout en kruiden en mix het in een keukenmachine tot een dikke pasta. Doe er daarna de peterselie, knoflook, pepers en scheutje olijfolie bij en mix het geheel wederom, tot een substantie zo dik als hummus. Doe de pasta in een broodvorm, bedekt met bakpapier of alim. folie dat een beetje is ingevet. Bak in een oven op 190 graden gedurende ca 60 a 70 minuten. Check na een uur met een naald of satestokje de vochtigheid van de cake. De cake hoeft niet helemaal droog te zijn, beetje afhankelijk van je smaak. Laat het geheel goed afkoelen voordat je het in stukken snijd (als het ook nog te vochtig is en te warm valt het geheel misschien een beetje uit elkaar). Serveer op kamertemperatuur met tahin saus (paar scheppen tahin verdunnen met het sap van 1 citroen, wat water en een beetje op smaak brengen met peper en zout) of dikke yoghursaus met munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen