zondag 5 februari 2012

Courgette taart


Een tarte tartin van aardappel en courgette uit La Cucina Italina.

600 gr gekookte aardappels, in plakjes
370 gr courgette, in dunne plakjes
100 gr bloem
50 gr boter + om in te vetten
25 ml koolzuurhoudend water
wat munt, gesnipperd ers of gedroogd
wat verse majoraan, basilicum en peterselie, fijngehakt
wat Parmezaanse kaas, geraspt
paneermeel
peper & zout

Verwarm de oven voor op 1800 C. Maak het deeg van de boter, het bloem en het water. Leg het in plastic folie (of een plastic zak) een uur in de koelkast. Neem de bak-/taartvorm van ca. 19 cm diameter. Vet deze in en bestrooi de bodem met paneermeel. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs in twee cirkels erop. Misschien met een middenstip, uh, plak? Leg daarover de schijfjes aardappel. Bestrooi met peper en zout. Zet een minuut of tien in de oven.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het cirkelvormig uit, groot genoeg om de taartvorm te bekleden. Haal de taart in wording uit de oven en leg de lap deeg erover. Vouw het overtollige langs de rand in of snijd weg (is mooier). Druk het deeg goed aan en prik er wat gaatjes in. Zet nog eens een 10-12 minuten in de oven (onze praktijk: beduidend langer).
Meng ondertussen de geraspte kaas met de fijngehakte verse kruiden.
Haal de taart uit de oven, keer 'm om op een bord en bestrooi de bovenkant met het kaas-kruidenmengsel. Zet nog een paar minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen