woensdag 8 februari 2012

Cig börek – deeg gevuld met gehakt


Voor het deeg:
5 (thee) glazen meel
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel azijn
1 ei
1 eetlepel zout
Ingrediënten voor het gehakt
Halve kilo gehakt (het liefst zonder vet)
1 ui
1 eetlepel zout
2 theelepels gemalen rode peper
2 theelepels gemalen zwarte peper

Ter bereiding van het deeg, mix het meel, olijfolie, yoghurt, azijn, ei en zout. Kneed dit stevig gedurende 10 minuten in een kom. Qua hoeveelheden en samenstelling; het moet een niet te droog deeg zijn maar gewoon goed stevig van samenstelling. Afhankelijk van de glazen meel (grootte) die je gebruikt, pas eventueel evenredig de hoeveelheid van de overige vloeibare ingrediënten aan. Leg het geknede deeg opzij (kom afdekken met plastic folie tegen uitdrogen) laat het 2 uur rusten.
5 Minuten voordat de 2 uur is verlopen, beginnen je met het gehakt. Mix het gehakt, ui, zout, rode en zwarte peper in een kom, en kneed dit gedurende enkele minuten.
Maak vervoglens met de hand bolletjes van het deeg en rol deze met een deegroller uit tot de grootte van een hand. Vul de ene helft van het uitgerolde deeg vervolgens met wat gehakt, en vouw de ene zijde over de andere zijde. Prik vervolgens met een vork de randen dicht (goed aandrukken!) .Bak de börek vervolgens in een friteuse totdat ze goudbruin zijn, dat zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van de temperatuurstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten