maandag 23 januari 2012

Zalm met pistache


Het onderstaand recept komt van Culy en is voor 1 persoon. Makkelijk te vermenigvuldigen dus. Een flinke pot pistache pesto is niet verkeerd want het smaakt ook heerlijk om een bruin broodje met geitenkaas.

1 zalm filet
1 eetlepel pistache pesto (zie hieronder)
halve stronk venkel
Voor de pistache pesto:
90 gram geroosterde ongezouten pistaches
60 gram Parmezaanse kaas
125 ml olijfolie
500 gram basilicumblaadjes
3 teentjes knoflook

Maak eerst de pesto. Meng de pistachenoten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum in een keukenmachine en pulse tot het een pesto wordt. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. Doe het in een kommetje en dek even af.
Snijd de venkel en leg deze plakjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi ze met zout en rooster gedurende 20 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin en krokant bij de randjes zijn. Dan de zalm. Kruid beide zijden van de filet met een snufje zout en peper. Verwarm een pan op matig tot hoog vuur en doe er wat olijfolie in. Doe de zalm, met de huid naar beneden, in de pan en bak 4 minuten. Draai om, en bak nog 3 minuten tot de filet goudbruin is.
Bestrooi de filet met de venkel en besprenkel met de pesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen