donderdag 19 januari 2012

Venkeltaart met courgette en ansjovis


5 plakjes deeg voor hartige taart
4 eieren losgeklopt met 2 el mosterd
1 el olie (olijfolie of kokosolie)
1 ui
1 flinke teen knoflook
400 gram in blokjes gesneden venkel en courgette
2 tomaten in kleine blokjes gesneden
Peper en zout
Ongeveer 8 blaadjes verse salie
1 vel bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakken deeg op het aanrecht. Bak de ui en de knoflook in een eetlepel olie en voeg dan de venkel en de courgette toe. Bak even om en om en maak op smaak met peper en zout.
Leg in een quichevorm een vel bakpapier en bedek met het deeg, vul met behulp van wat ‘knip- en plakwerk’ de gaatjes op zodat alles bedekt is en je geen deeg hoeft weg te gooien. Doe de groenten in de vorm en vul op met wat kleine stukjes tomaat. Leg de stukjes ansjovis bovenop en knip de salie er boven fijn. Giet het eiermengsel er over heen en bak de taart af in het midden van de oven. 30 minuten moet voldoende zijn.
Alternatief: vervang de ansjovis voor spekreepjes of geitenkaas en noten.

bron: spaarcentjekookt.blogspot

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen