woensdag 11 januari 2012

Syrische bloemkool



een grote bloemkool
250 g lamsgehakt
200 ml kippenbouillon
Grote handvol koriander
een teentje knoflook
olijfolie
Zout
Peper

Snij de bloemkool in roosjes en bak ze vervolgens in olie. De olie moet heel warm worden, zodat de bloemkool een mooie kleur krijgt. Zorg wel dat ze niet te lang bakken, er moet nog t knapperigheid in zitten.
Bak het gehakt rul, voeg de kippenbouillon en de gebakken bloemkool toe, kruid met zout en peper en bak het geheel gedurende ca. tien minuten. Hak de korianderbladeren fijn en pers het teentje knoflook. Voeg dit toe aan de bloemkoolschotel. (eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt). Nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken of zoals je zelf de gaarheid van de bloemkool graag hebt. Serveer met rijst of orzo en een schijfje citroen voor erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen