woensdag 25 januari 2012

Spetsofai


1 kilo braadworsjes
1 rode-1 groene-1 gele paprika
2 rode uien
zout
peper
dille
tijm
olijfolie
scheutje rode wijn
1 blikje tomatenpuree
gepelde tomaten

Snij de worstjes in dunne plakjes, snij de uien en paprika's in dunne stroken . Bak in olijfolie de plakjes worst totdat ze bruin zijn en laat ze dan in een schaal uitlekken. Doe in de overige olie de uien , vervolgens de paprika's, de gepelde tomaten en de kruiden, bak alles even goed om en doe dan een scheut rode wijn erbij. Laat dit even door koken en voeg dan de tomatenpuree toe en ietjes later de worstjes. Bak ook nog even 2 minuten om en doe het geheel vervolgens in een ovenschaal en in een voorverwarmde oven op 200 graden. Na ca. 40 minuten is het klaar. Je kunt desgewenst ook een variatie maken met enkel zoete grote groene pepers waarbij je tegen het einde nog wat zwarte olijven toevoegd (zie de foto hieronder). Lekker met rode rijst.


2 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Grappig weer eens wat anders als saucisses au vin blanc, waarom niet.
    groet eric

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klopt, dit is een soort saucisses au vin rouge, landelijke versie.... groet
      Petra

      Verwijderen