donderdag 19 januari 2012

Spaghetti frittata


Op de site van Caroline Brouwer vond ik een prachtige foto die me gelijk deed watertanden (prachtig gefotografeerd overigens!). Het recept stamt oorspronkelijk uit het boek ‘mijn Italiaanse dieet’ van Gino d’Acampo. Naar mijn eigen smaak heb ik wat knoflook en harissa aan het recept toegevoegd.

3 el extra vergine olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 theelepel Harissa
2 teentjes knoflook in dunne schijfje
1 flinke wortel, geschrapt en fijngehakt
500 g mager rundergehakt
400 g tomaten passata
zout / peper
300 g gedroogde spaghetti
4 grote eieren
4 el fijngesneden platte peterselie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g rucola

Verhit 2 el olie in een braadpan en smoor ui en wortel onder af en toe roeren in 5 min. glazig. Doe de harissa erbij en roer nog een minuut om. Vervolgens het gehakt in de pan en 5 min. braden tot het mooi gekleurd is.Voeg de passata toe met zout en versgemalen peper naar smaak en smoor alles onder af en toe roeren een minuut of tien. Kook intussen de pasta in een grote pan met royaal kokend water met zout beetgaar. Giet af en doe in de pan met gehaktsaus.. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180' C. Breek de eieren in de pan met saus en pasta en voeg de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer alles grondig door elkaar. Vet een ondiepe bakvorm van 28 cm doorsnee en met een 5 cm hoge rand in met olie. Stort het pastamengsel in de vorm en strijk het er gelijkmatig in uit. Bak de frittata 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot hij stevig en knapperig is. Neem de vorm uit de oven en laat de frittata 5 min. rusten. Stort de frittata op een schaal en strooi de rucola erop. Geef hem warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen