woensdag 25 januari 2012

Rode rijst


'Griekse' rijst die vaak in restaurants wordt geserveerd met vlees of vis. Makkelijk op smaak te brengen na eigen idee. Dit is gewoon een standaard versie. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een mix met iets meer knoflook en versie peterselie.

3 kopjes kippenbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
olijfolie
2 kopjes snelkookrijst
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 tomaten

Ui + knoflook snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
Ui en knoflook in olie glazig bakken. Tomaten en tomatenpuree erbij + beetje zout ongeveer 10 min. laten stoven. Bouillon erbij. Als alles kookt, rijst erbij en ongeveer 8 a 10 min laten koken, daarna even laten staan met de deksel op de pan. Eventueel kruiden met bv. wat peterselie, munt, snufje kaneel of kardemon.

1 opmerking:

  1. Lekkerrrrr.......maar je moet er wel bij blijven, en blijven roeren!

    BeantwoordenVerwijderen