zondag 1 januari 2012

Lever met balsamico


Neem ca 350 gr kalfslever, snij deze in kleine stukjes en kruid ze een beetje met peper en zout. Smelt in een pan met anti aanbaklaag een goede klont boter en pak de leverreepjes gedurende een minuut of hoog vuur. Haal ze vervolgens eruit en leg ze even opzij. Temper het vuur een beetje. Doe ca 2 el rode wijn in de pan en 1 el balsamico azijn, laat een paar tellen even goed opkoken, doe dan gelijk de lever erbij en kook het geheel nog ca een halve minuut mee. Doe er wat fijngesnipperde peterselie over heen en serveer meteen. Als je de kalfslever liever wat in grovere stukken hebt moet je ze wat langer in de wijn/balsamico laten. Kijk desnoods even door snel een stukje uit de pan te halen, doormidden te snijden, en de binnenkant te controleren. Het vlees moet daar nog een beetje mooi zacht roze en mals zijn. Een 'doorgekookte', droge lever is jammer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen