woensdag 11 januari 2012

Kumara tortilla met spinazie, feta en sumac


Een van origine Spaans recept met een knipoog naar de Griekse cq. Turkse hoek door het gebruik van feta, de sumac en de lekkere dikke yoghurt. De tortilla kan je warm of op kamertemperatuur eten.

300 g kumara , of zoete aardappel
80 ml olijfolie
1 rode ui, dun gesneden
3 grote eieren
80 g feta, in blokjes
50 g verse spinazie, grof gescheurd
60 g dikke yoghurt
1 t knoflook, fijn gesneden
1 el sumac

Zet de oven op 180C.Snij de zoete aardappel in 1 cm blokjes, en schud met de olijfolie en wat zout en peper. Plaats op bakpapier en rooster gaar. Carameliseer intussen de rode ui in een pannetje. Breek de eieren een grote kom, en meng met de nog warme ui en kumara, voeg dan de feta en spinazie toe. Breng op smaak.Verwarm een kleine 20 cm pan goed heet, voeg dan alles behalve 1 el van de resterende olie toe. Voeg het eimengsel toe, en zet het gas wat lager tot de bodem is gevormd. Ga nog een paar minuten door, zet dan het deksel op de tortilla en verwarm de pan met inhoud nog 20 min in de oven bij 160C. Verwijder de tortilla voorzichtig uit de pan, laat licht afkoelen en snijd in mooie stukken. Meng 1 el olijfolie in de yoghurt met de knoflook, doe een dotje yoghurt mengsel op elk stuk, en besprenkel met sumac. Je kunt de tortilla natuurlijk ook heel laten, dan overgieten met yoghurt en sumac, en eventueel wat geroosterde nootjes zoals pistache of pijnboom.

Bron: smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen