woensdag 11 januari 2012

Griekse pastei met sesam



8 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in dunne plakjes
1 courgette, in stukjes
1 rode paprika, in reepjes
2 tl gedroogde oregano
1 blik super-croissantdeeg (6 stuks)
3 aardappelen vastkokend, geschild
1 stuk goede kwaliteit feta (200 g), verkruimeld
2 eieren, losgeklopt
2 el sesamzaad (bakje 100 g)

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de aubergine toe en bak 10 min. Voeg de courgette, de paprika en de oregano toe en bak nog 5 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep deze droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg. Schep de helft van de feta en de groente erop. Verdeel de rest van de feta en als laatste de rest van de aardappelschijfjes erover. Schenk het losgeklopte ei erover. Dek de pastei af met de rest van het deeg. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de pastei in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Je kunt de pastei 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C. Koud is ie ook lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen