zaterdag 14 januari 2012

Gevulde aardappel - Shakshouka


Shakshouka is een lekker lunchgerecht maar het is ook, voor mij in ieder geval, voldoende als avondmaaldtijd met een bord lekkere groenten- of rode linzen soep.

4 grote aardappelen
4 grote eieren
een mengsel van rode, gele, groene paprika, in reepjes gesneden
1 grote ui
3 tomaten, gehakte en ontzaad
1 eetlepel paprikapoeder
3 teentjes knoflook, gepureerd met een korreltje zout
zout, peper naar smaak
halve bos peterselie
citroensap
olijfolie indien nodig

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de paprikapoeder een paar seconden tot de olie gekleurd is; voeg de uien en de paprika toe en bak een paar minuten totdat ze zacht zijn, vervolgens de tomaten en knoflook erbij en nog even laten pruttelen.
Kook de aardappelen in de pan, magnetron of oven; Als ze gaar zijn, haal je het binnenste eruit, maak daar wat puree van, breng dat op smaak met wat van de kruiden, de olijfolie en een beetje citroensap en strooi er wat peterselie door. Vul de aardappel weer maar niet helemaal. Breek een ei in de helft en bak de aardappel in de oven totdat het ei naar wens gestold is. Serveer met het paprika/tomaat mengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen