vrijdag 6 januari 2012

Gebakken feta met sesam



Het ligt misschien niet zo voor de hand om feta te bakken, je zou eerder denken aan halloumi in de pan, maar feta biedt toch echt wat meer mogelijkheden dan in een salade of over een ovenschotel.


• 200 g feta
• 1 ei
• 1/2 tlgemalen peper
• 1/2 tl paprikapoeder
• 6 eetlepels olijfolie
• bloem
• 50 g sesamzaadjes
• 3 eetlepels honing (volgens voorkeur, maar beter iets licht)

Snijd de feta in brokken van 1 x 2 cm en doe deze in de diepvries gedurende 15 minuten. Mix het ei, peper en paprika in een kom. Dip elk stuk gekoelde feta in het eimengsel en rol ze dan door de bloem. Zodra je ze allemaal hebt gedaan, doe ze dan nogmaals een tweede keer door het eimengsel en rol ze vervolgens door de sesamzaadjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de feta aan iedere kant goudbruin. Verwarm in de tussentijd de honing in een pan totdat deze lekker warm en goed vloeibaar is. Haal de feta uit de pan, leg op een schaal, bedruip met een beetje warme honing en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen